Melyik a kedvezőbb? Füvesítés vagy gyepszőnyegezés?

A szép és egészséges fű tökéletes kertünk egyik alappillére. Ám ma már van egy mesterséges módszer is udvarunk zöldesítésére, ez pedig a gyepszőnyegezés. Sokan viszont tartanak ettől a megoldástól, ugyanis félnek a természetellenes hatástól és a tartósságtól. Nézzük meg a különbségeket, így könnyebb a döntés a két megoldás között.kertaszok.hu

A füvesítéssel szemben a gyepszőnyegezés esetében a munkafázisok mennyisége lecsökken, tehát kevesebb gondunk lehet vele. A kockázatokat tekintve a gyepszőnyegezés kedvezőbb, hiszen a füvesítésnél alaposan oda kell figyelni a vetésre, gyomirtásra, hogy a minőség kifogástalan legyen. Továbbá a természetes fű jobban ki van téve az időjárási viszontagságoknak.

Mindenki egyetért abban, hogy az egyenletes fű mutat a legszebben. Míg a gyepszőnyeg esetében teljes egyenletességről beszélhetünk, a normál fű viszont letaposódhat, valamint fenn áll az erózió, erősebb gyomosodás veszélye is. A szőnyeg ilyen szempontból is könnyebben kezelhető.

A gyepszőnyeg ugyan nagyobb beruházást igényel, ám a lerakás után kisebb gondozást igényel, valamint a későbbiekben is kevesebb problémánk adódhat vele.

Ha még mindig nem sikerült döntenie, további tanácsért forduljon hozzánk bizalommal!

Share Button
buy a essay