Kertépítés és Kertkarbantartás
kertaszok@gmail.com

Kertkarbantartás

  Fűnyírás, fűkaszálás
  Gyepkarbantartás
  Sövénynyírás
  Idény jellegű virágzó növények telepítése (hagymások, egynyári, őszi virágzó)

 

 

img_divider

A FAMETSZÉS FONTOSSÁGA

Bizonyára Ön is szeretné, ha díszfáigyümölcsfái a lehető legjobb egészségnek örvendenének az év minden szakában. Ősszel kiemelten fontos a növények gondozása, hiszen nekik is fel kell készülniük a télre. Ez azonban nem csak a balkonládák teraszról való behordását jelenti, hanem gondoskodnunk kell a kint maradó, fás szárú barátainkról is.

Ha a következő évben is tündöklő és gyümölcsöktől roskadozó kertet szeretnénk, a fametszés fontosságát ne hanyagoljuk el. Ugyanis ezáltal a növényről eltávolítjuk a beteg, száraz részeket, hogy azok a következő idényben már ne okozzanak problémát, ne gátolják a növekedésben.

Ha túl sűrű a lombkorona, akkor ritkításra is szükség van, hogy mindenhol érje napfény majd a fánkat. A gyümölcsfákon évente kétszer kell fametszést végezni. A díszfákat év közben is lehet metszeni, akár esztétikailag is.

Profi szakembereinkkel gyorsan és precízen végezzük a fametszés feladatait, hogy az Ön kertje mindig zölden ragyogó és üde legyen.

Ha fametszésre vagy egyéb kerttel kapcsolatos segítségre van szüksége, keressen minket bizalommal!

RENDEZETT KERT, RENDEZETT ÉLET

Szeretne egy meseszép kertet, ahol kellemesen érezheti magát, kikapcsolódhat, s feledheti a gondokat? De nem akar minderre számos különböző szolgáltatót igénybe venni? Mi mindent elintézünk! Az első lépésektől, kertje megtervezésétől, a berendezésen, a kialakításon, az utólagos karbantartási munkákig mindenben számíthat ránk.

A kezdeti munkák során alapos mérések elvégzését követően, természetesen Önnel egyeztetve tervezzük meg álmai kertjét. Legyenek bármilyen igényei, mi képesek vagyunk megvalósítani elképzeléseit. A növények telepítése, az öntözőrendszerek kialakítása nem kis feladat, de Önnek ezzel sem kell foglalatoskodnia, mi szakszerűen, s gyorsan elintézzük ezt is. A közös kertrendezési munka során igyekszünk minél jobb kapcsolatot kialakítani, hogy megismerhessük a személyiségét, s a lehető legpontosabban megértsük, mit szeretne látni. Önnek nem lesz más dolga, mint majd hátradőlni, s élvezni a kert adta lehetőségeket.

A kerthez annak bejárata, a kapu is hozzátartozik. Széles körű szolgáltatásaink között megtalálja a kapuautomatizálást is, amely megkönnyíti a kertben való közlekedést, ehhez szintén nem kell újabb szakembert keresnie, ezt is ránk bízhatja.

Miért választana hát ehhez az igen összetett munkához 3, 4 vagy akár 5 különböző szolgáltatót? Önnek ránk van szüksége, keressen minket!

A ZÖLDELLŐ KERTÉRT

A kert egyik legfontosabb eleme a gyep, hiszen ez alkotja a zöld területek talapzatát. A gyep azonban, csakúgy mint kertünk bármelyik növénye, rendszeres gondoskodást igényel.

A füvesítés önmagában komoly feladat, különösen nagy alapterületű kertek esetében, hiszen ez igen nagy munkával jár, ugyanakkor bizonyos mértékű szaktudást is igényel. A szép gyephez azonban nem elegendő a megfelelő füvesítés, gondoskodni kell a fűnyírásról, a gyomok irtásáról, illetve az öntözésről is, ha mindig zöldellő, gyönyörű kertre vágyunk.

Mindez azonban igen megterhelő feladat lehet azok számára, akiknek nincs ideje és energiája a kertet gondozni nap, mint nap. Ha elhanyagoljuk a gyep gondozását, az még több feladatot von maga után, hiszen azalatt az idő alatt, míg nem tudtuk megfelelően karbantartani a gyepet, állapota tovább romlott, ráadásul, ha előre tudjuk, hogy a későbbiekben sem fogunk tudni időt szentelni a kert gondozására, még nagyobb terhet nyom a vállunkra.

Ha szeretné, hogy kertjében a gyep mindig gondozott és szép legyen, vegye igénybe gyepkarbantartás szolgáltatásunkat! Ha nincs ideje gondozni a kertjét, ne aggódjon, mi gondoskodunk róla!

A TAVASZI ÚJJÁÉLEDÉS

A hideg, téli, sötét hónapok után a természet szinte egyik pillanatról a másikra feléled. Kirügyeznek a fák, zöldül a fű, a bokrok, szépen lassan megérnek a gyümölcsök, és az élet visszatér a növényekbe. Ilyenkor fontos nekiállnunk kertrendezésének, karbantartásnak, védelemnek.

Amikor a hőmérséklet fagypont fölé emelkedik, és a tavasz elkezd visszatérni, már akkor érdemes elkezdenünk növényeink védelmét, hiszen ilyenkor a kártevők is felébrednek téli pihenésükből. Ilyenkor még a kártevők is érzékenyebbek a kültéri behatásokra, vagyis az irtószerekre is, így még könnyebben meg lehet szabadulni a lárváktól és petéktől, ám nem szabad elfelejtenünk, hogy a védelmi eljárást egész évben ismételnünk kell.

Érdemes még ilyenkor felfrissíteni növényeinket, megmetszeni fáinkat és levágni az elszáradt ágakat, hogy új erőre kapjanak.

Fontos még az is, hogy a kertrendezésnél a gyomnövényekről se feledkezzünk meg, hiszen ezek az élősködő növények elszívják kerti virágaink elől a tápanyagot, és akár kétszer akkorára is megnőhetnek, elvéve így a mi növényeink elől a helyet, a napfényt.

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége a kertrendezéshez, ne várjon tovább, keressen meg minket, és segítünk kertjének védelmében, ápolásában és karbantartásában!

NINCS IDEJE A KERTJÉRE?

Szeretné, ha gyönyörű lenne a kertje, de mindig közbe jön valami fontosabb teendő? A fűnyírás csak egy megoldandó problémát jelent?

Rohanó világunkban sajnos az emberek nagyobb többségének egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés ideje marad kertjének rendben tartására, hiszen vagy dolgozik, vagy az egyéb háztartási munkákat végzi, vagy inkább a családjával foglalkozik. Mi ebben segítünk Önnek kertfenntartási szolgáltatásunkkal!

A füvet időről-időre nyírni kell, hogy megőrizze szépségét, de a sövénynyírásról és a növényvédelmi munkákról sem szabad megfeledkezni. Mi mindezeket elvégezzük Ön helyett, így kertje mindig gyönyörű lehet, Önnek pedig már csak élveznie kell! Szakértő munkatársaink gondoskodnak a gyep ápolásáról, hogy mindig puha és zöld legyen. A kerti munkáktól való megszabadulással Ön pedig jelentős időt és energiát spórolhat, amit biztosan fog tudni másra is fordítani.

kertfenntartást bízza ránk! Karbantartjuk a gyepet, a sövényt, de vállaljuk idényjellegű növények telepítését is!

VIDÁM KERTET ŐSZRE

Nincs is szebb látvány, mint egy csodálatos, sok-sok színben pompázó tavaszi virágoskert, ám erről a látványról más évszakokban sem kell lemondanunk! Talán az őszi kert látványa nem lehet ugyanolyan meseszép, mint a tavaszié? Természetesen lehet! Válasszon minket és kertfenntartás szolgáltatásunkat, hogy otthonába varázsoljuk a tavaszt akár ősszel is!

Lassan vége a nyárnak, az ősz már a kertek alatt jár. Szeretné, ha ablakából kinézve mesés látvány fogadná? Szeretné feldobni otthonát? Szeretné, ha még a borongós őszi évszakokban is vidám színekben pompázna a kert? Kertfenntartásban jártas szakembereink segítenek, hogy mindezt elérhesse!

Számtalan ősszel virágzó, a hideget jól tűrő növénnyel ékesíthetjük kertünket. Az egyévi körömvirág, árvácska és oroszlánszáj rengeteg színben elérhető, így bizonyára Ön is megtalálja a kedvére való árnyalatot, amely tökéletesen passzolna őszi csodavilágába! A liliom, a ciklámen, az őszi kikerics és más évelő növények pompás díszei lehetnek az őszi kertünknek, akárcsak a krizantém, a kanadai aranyvessző vagy a méltán népszerű őszirózsa. Fák és cserjék éppúgy szolgálhatnak kertünk ékeiként, akárcsak a díszfüvek, de még a zöldségek is remek látványt nyújthatnak!

Kertfenntartás szolgáltatásunkkal egyszerre varázsolhatja gyönyörűvé, hosszú életűvé és praktikussá kertjét. Válasszon minket, és elvisszük Önhöz a tavaszt akár ősszel is! Kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal!

ŐSZI TEENDŐK? BÍZZA RÁNK A KERTKARBANTARTÁST ŐSSZEL IS!

A nyár végével már nincs szükség annyi locsolásra és gyomlálásra, mint a fullasztó meleg hónapokban, de a tél beállta előtt még van elég őszi teendő a kertben.

  • Ilyenkor van az ideje a virághagymák elültetésének, melyeket ha két-háromszoros mélységbe ültetünk, tavaszra szépen kihajtanak.
  • További feladat az évelők, sövények és bokrok ágainak visszavágása. A visszavágás célja, hogy megelőzzük a nedvesedést és a korhadást, de az elöregedett szárakat is el kell távolítani.
  • Ne feledkezzünk meg a gyepről sem. A téli hideg és a fagyok megviselik a fűszálakat, ezért ilyenkor egy kis trágyázással gondoskodhatunk az ellenálló képességük megnöveléséről.
  • A kertgondozás során fontos a lehullott avar rendszeres eltávolítása is. A falevelek ellepik a gyepet, ezáltal elfogják a fűszálak elől a napfényt, ez pedig mohásodáshoz vezethet, de kialakulhatnak barna foltok is a pázsiton.

Szakszerű kertkarbantartással szeretné megóvni kertje szépségét? Keressen minket, és bízza szakembereinkre a kertfenntartással járó teendőket!

Látogasson el webshopunkba is!