Kertépítés és Kertkarbantartás
kertaszok@gmail.com

Automatizált öntözőrendszerek

Elengedhetetlen tényező a szép kerthez a megfelelő mennyiségű és adagolású öntözővíz, ennek pontos felméréseben, tervezésében és kivitelezésében nyújtunk segítséget. Cégünk csak minőségi, megbízható alkatrészekkel dolgozik, amiket tapasztalt szakemberek állítanak össze.

  Pontos területfelmérése
  Műszaki terv készítése
  Beszerzés
  Összeszerelése
  Öntözőrendszerek telepítése
  Karbantartás
  Téliesítés, víztelenítés

 

 

 

img_divider

MIÉRT VÁLASSZON AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZERT?

Imádja a kertet, de nincs ereje, ideje minden nap végiglocsolni a növényeket? Egy öntözőrendszer megoldja a problémáját.

A növények is ugyanúgy igénylik a megfelelő mennyiségű folyadékot, mint mi. A kert akkor lesz igazán szép és zöldellő, ha naponta két alkalommal juttatunk csapadékot szeretett virágainknak, fáinknak.  Ha ezt nem tesszük, a növények folyamatosan a kiszáradás ellen fognak küzdeni, így lemondhatunk az egészséges kertről.

Az automata öntözőrendszerek előnyei közé tartozik, hogy szabályozható a locsolás időpontja. Ha a hajnali és a késő esti órákra állítjuk be, azzal akár 40%-os megtakarítást is elérhetünk, mivel nem párolog el annyi víz az öntözéskor. Esztétikus dísze lehet a kertünknek az öntözőrendszer. Egyszer beállítjuk, és többé nem kell foglalkoznunk vele, akkor is ellátja kertjét a megfelelő csapadékmennyiséggel, ha Ön éppen távol van otthonától.

Ha mindig friss és élettől duzzadó kertet szeretne, vegye fel velünk a kapcsolatot és megtaláljuk Önnek a legoptimálisabb automata öntözőrendszert!

AZ ÖNTÖZŐRENDSZER TELEPÍTÉSE

A modern öntözőrendszerek megannyi szempontból előnyös berendezések minden kerttulajdonos számára, azonban a meleg hónapok múltával és a tél beköszöntével érdemes gondoskodni az öntözőrendszer téliesítéséről, melynek köszönhetően a berendezés hosszú távon is praktikusan szolgálhatja igényeinket és kertünket.

Az öntözőrendszereket nem szükséges feltétlenül a fagyhatár alá telepíteni, azonban a tél kezdete előtt szükséges leállítani az öntözőberendezést és gondoskodni kell arról, hogy a rendszerben ne maradjon víz, ami megfagyhat és komoly, költséges károk keletkezhetnek. Az általános talaj menti fagyok nem tehetnek kárt a jó minőségű alkatrészekben és elemekben, azonban érdemes minden esetben szakértőhöz fordulni a karbantartási munkálatokért.

Öntözőrendszerek téliesítésével és karbantartásával kapcsolatos szolgáltatásokért tekintse meg weboldalunk bővebb információit, valamint forduljon hozzánk bizalommal és tapasztalt szakértőink mindenben készséggel állnak rendelkezésére, hogy kertjét időben felkészíthesse a téli időjárás viszontagságaira és olyan lehessen, amilyet megálmodott!

AZ ÖNTÖZŐRENDSZER MEGTERVEZÉSE LÉPÉSEKBEN

Ha szeretné tudni, mi történik az öntözőberendezések tervezésekor, a következő pontokban nagy vonalakban nyomon követheti  folyamatot:

  • Az első feladat, hogy készítsünk rajzot a területről. Figyeljünk a tájolásra, szintkülönbségekre, utakra, épületekre és a növényzetre, kiváltképp a fákra. Készítsünk tervrajzot, jelöljük meg a virágágyásokat, és a vízigényesebb területeket.
  • Gondoskodjunk megfelelő vízforrásról, ami lehet élővíz, gyűjtött esővíz, csapvíz vagy kútból származó víz. Ellenőriztessük a vízminőséget és a vízhozamot, és számoljuk ki a vízigényt. Ki kell jelölnünk a vezetékek és szórófejek helyét, a szivattyú és a mágnesszelep-ház elhelyezkedését.
  • Következő lépésben az öntöző technikát határozzuk meg: csepegtetőcső, turbinás, esetleg szórófejes. Válasszunk az igényeinknek megfelelő szivattyút, gondoskodjunk homokszeparátorról, amennyiben az előzetes vizsgálatok megkövetelik.
  • Tisztázzuk az öntözőkörök számát, ennek függvényében pedig tervezzük meg az automatikát, és természetesen a cső-keresztmetszeteket.
  • Az öntözőrendszer telepítése után érdemes az azonnali próbaüzem, tehát szerencsésebb tavasszal, nyáron vagy ősszel nekikezdeni a munkálatoknak.

Az öntözőrendszerek megtervezése és telepítése nagy szakértelmet kíván, az otthoni kísérletezések hozzáértés hiányában kudarcba fulladhatnak. Amennyiben profi csapatot keres öntözőberendezése telepítésére, a legjobb helyen jár!  Keressen bennünket bátran!

Látogasson el webshopunkba is!